U trendu

Izrael će biti domaćin Mis univerzuma, uprkos omikronu

TEL AVIV – Izrael će 12. decembra biti domaćin izbora za Mis univerzum u letovalištu Elijat na Crvenom moru, uprkos uvođenju ograničenja na putovanja, kako bi se sprečilo širenje novog soja korona virusa omikron, rekao je danas izraelski ministar turizma Joel Razvozov.

Izrael je u subotu objavio da će zabraniti svim strancima da ulaze u zemlju, ali je Razvozov danas rekao novinarima da učesnice izbora za Mis univerzum će moći da uću u zemlju, ali će najveroavatnije morati da rade PCR test na svakih 48 sati i eventualno će morati da im se uvode još neke mere predostrožnosti, preneo je Rojters.

„Ovo je događaj koji će televizijski biti prenošen u 174 zemlje, vrlo važan događaj, koji je potreban Elijatu. Znaćemo kako da se nosimo sa situacijom. Imaćemo događaje poput ovakvih, na koje se država već obavezala i ne možemo da otkazujemo, a imamo i iskustvo kriznog štaba“, rekao je Razvozov danas pre odluke Vlade.

U televizijskom obraćanju nakon sastanka Vlade, premijer Izraela Naftali Benet rekao je da država mora da „stegne“ granice kako bi omogućila da zemlja iznutra funkcioniše.

Izrael je za sad potvrdio jedan slučaj infekcije omikronom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar