J. Koreja: Rekordan broj preminulih u danu – 24

SEUL – Južna Koreja je danas zabeležila najveći broj preminulih od početka izbijanja pandemije korona virusa, pošto su umrla 24 pacijenta i ukupan broj preminulih je 698, saopštila je zdravstvena služba ove azijske zemlje.

Zvaničnici medicinskih službi su zatražili da policija počne da hitno kažnjava osobe koje krše restriktivne mere, preneo je Rojters.

Zabeleženo je još 926 slučajeva korona virusa, što je nešto manje u odnosu na rekordan broj zabeležen u nedelju – 1.097.

Uprkos pokušajima da spreči širenje zaraze, Južna Koreja razmatra da li bi vlada trebalo da uvede strože restriktivne mere, jer bolnice ostaju bez slobodnih kreveta, a u nedelju bila su samo četiri slobodna kreveta na intenzivnoj nezi u široj oblasti Seula.

Vlada je naredila privatnim bolnicama da oslobode više od 300 kreveta kako bi se našao prostor za pacijente obolele od korona virusa, a zauzvrat je dala 4,5 miliona dolara da kompenzuje troškove privatnicima.

Grad Seul razmatra još strože mere od socijalnog distanciranja – planira se da maksimalan broj okupljenih na jednom mestu bude pet, počev od 24. decembra, preneo je Rojters informacije do kojih je došla agencija Jonhap.

U petak, seulska policija je upala u 60 noćin klubova i kafića, koji su kršili pravila o socijalnom distanciranju, a ukupno je privedeno 35 ljudi, među kojima su vlasnici objekata i mušterije, navodi se u saopštenju policije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.