U trendu

J. Koreja: Vlada odlučila da ublaži mere fizičke distance

SEUL – Vlada Južne Koreje donela je odluku da ublaži mere fizičke distance na širem području Seula i u drugim regionima od naredne nedelje, ali na snazi ostaju druge, stroge antiepidemijske mere, među kojima i zabrana okupljanja više od pet ljudi.

U planu je da se ublaže restriktivne mere za restorane, kafee, teretane i druge javne objekte na širem području Seula tako što će im se dozvoliti da svoje radno vreme produže za jedan sat, do 22 časa, prenosi agencija Jonhap.

Vlasti su odlučile da na snazi ostane zabrana javnih okupljanja pet i više ljudi iako se ona ne odnosi na privatna okupljanja članova porodice bez obzira da li žive u zajednici ili ne.

„Najnovije mere su neophodna korekcija imajući u vidu ekonomske i društvene poteškoće običnih građana“, izjavio je ministar zdravstva Južne Koreje Kvon Deok-čeol.

U poslednja 24 sata u Južnoj Koreji je potvrđeno sedam smrtnih slučajeva među kovid pacijentima i 361 novoinficirani korona virusom, od kojih su 345 lokalno zaraženi.

Od početka pandemije u Južnoj Koreji evidentirano je 83.199 slučajeva infekcije korona virusom i 1.514 preminulih među kovid pacijentima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.