U trendu

Jačanje trgovinske i turističke saradnje sa Japanom

BEOGRAD – U prvih 11 meseci 2020. godine, uprkos krizi izazvanoj pandemijom korona virusa, zabeležen je godišnji rast ukupne robne razmene Srbije i Japana od 6,9 odsto, sa rekordnim rastom izvoza u Japan.

To su danas na sastanku konstatovali ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i ambasador Japana u Beogradu Kacumata Takahiko.

Ministarka Matić i japanski ambasador su naveli da je potrebno razmotriti mogućnosti daljeg jačanja trgovinske saradnje koja je sada na visokom nivou, između ostalog i putem zajedničkog nastupa na tržištima trećih zemalja sa kojima Srbija ima Sporazume o slobodnoj trgovini.

Kako je saopštilo Ministarstvo, ministarka i ambasador Japana su danas razgovarali o unapređenju ekonomske bilateralne saradnje, posebno u sektorima trgovine i turizma.

Ministarka Matić je ovom prilikom iskazala zainteresovanost i za mogućnosti obezbeđivanja putovanja građana Srbije u Japan u susret predstojećim Letnjim olimpijskim igrama u Tokiju.

Ambasador je naglasio da Japan nastoji da unapredi saradnju za zemljama Zapadnog Balkana i da nastavi investiranje u Srbiji na obostranu korist.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.