U trendu

Japan: Polovina građana misli da će se OI održati

TOKIO – Polovina japanske javnosti misli da će se Olimpijske igre 2020 održati ovog leta uprkos tome što se većina ljudi protivila odžavanju igara tokom pandemje Kovid-19, pokazalo je najnovije istraživanje danas objavljeno.

Istraživanje koje je sprovedeno od 4. do 6. juna, pokazalo je da 50 odsto građana misli da će se igre dogoditi ovog leta regularno, 26 odsto je reklo da će se održati bez publike, a oko 48 odsto je reklo da će događaj biti otkazan, prenosi Rojters.

Takođe, većina ispitanika naglasila je da su mere zaštite za sportiste i publiku neadekvatne. Stranoj publici je prisustvo već zabranjeno, a odluka o domaćoj publici još uvek nije zvanično doneta.

„Za šta će i za koga biti ove Olimpijske igre? Igre su već izgubile smisao i verujem da smo već zakasnili na priliku da ih otkažemo“, komentarisala je Kaori Jamaguči, bivša džudistkinja i članica Japanskog Olimpijskog Komiteta.

Olimpijada je već bila odložena 2020. godine za godinu dana zbog pandemije korona virusa i zabrinutosti oko toga kako bi organizatori mogli da zaštite volontere, sportiste i publiku.

Vladini zvaničnici su rekli u više navrata da će vlada nastaviti da radi na merama zaštite od korona virusa i da će odluke o domaćoj publici biti donete ovog meseca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.