U trendu

Japan razmatra koje će mere uvesti zbog Olimpijade

TOKIO – Japan razmatra da od navijača koji će prisustvovati Olimpijskim igrama u Tokiju zatraži da pokažu negativne rezultate testova na kovid-19 ili evidenciju o vakcinaciji, preneo je danas dnevnik „Jomiuri“, u trenutku kada je novo ispitivanje javnog mnjenja pokazalo da je u javnosti protivljenje Igrama i dalje snažno.

Japan je u petak produžio vanredno stanje u Tokiju i nekim drugim oblastima do 20. juna, manje od dva meseca od otvaranje Igara, a poverenje javnosti poljuljao je četvrti talas infekcija korona virusom i spor program vakcinacije, preneo je Rojters.

Dolazak posetilaca iz inostranstva već je zabranjen, a očekuje se da će organizatori narednog meseca doneti odluku o tome da li će japanski navijači moći da prisustvuju Igrama, koje treba da budu održane između 23. jula i 8. avgusta, i pod kojim uslovima.

Pored drugih mera poput zabrane glasnog navijanja, „Jomiuri“ navodi da vlada razmatra da li da od posetilaca zatraži da pokažu negativan rezultat testa urađenog u roku od nedelju dana pre prisustva na Olimpijadi.

Vladin glavni portparol Kacunobu Kato rekao je novinarima danas da nije upoznat ni sa jednom odlukom o tom pitanju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.