U trendu

Javnobeležničke komore Srbije i Francuske nastavile saradnju u oblasti digitalizacije

Javnobeležničke komore Srbije i Francuske obnovile su danas saradnju u oblasti digitalizacije i tako nastavile saradnju na razvoju digitalnih alata i unapredjenju rada javnih beležnika.

„Današnjim potpisom mi smo potvrdili odlučnost da realizujemo projekte koje smo započeli u oblasti digitalizacije javnog beležništva sa našim kolegama i prijateljima iz Francuske“, rekao je posle potpisivanja Memoranduma predsednik Javnobeležničke komore Srbije (JKS) Srbislav Cvejić, a preneo JKS.

Cvejić je istakao da francusko javno beležništvo sa JKS-om „nesebično“ deli znanje i iskustvo, koje je pandemija korona virusa samo usporila, ali ne i prekinula.

Izaslanik Visokog saveta javnog beležništva Francuske zadužen za saradnju sa Srbijom Stefan Zečević kazao je da postoji zajednički interes da se promoviše saradnja u javnobeležničkoj oblasti.

„Sada postoji potreba da ubrzamo rad na razvoju digitalnih alata koje će koristiti javni beležnici i koji će biti u interesu države i gradjana. Siguran sam da ćemo u tome uspeti, a potvrda nam je već stigla, pošto smo danas prisustvovali prezentaciji plana izrade aplikacije eNotar“, rekao je Zečević.

Ministarstvo pravde Srbije, JKS i Visoki savet javnih beležnika Francuske prvu put su potpisali Memorandum o saradnji u oblasti digitalizacije u julu 2019. godine.

Aplikacija eNotar, na čijem razvoju radi Pošta Srbije u okviru projekta iz Memoranduma, predstavljena je danas uoči obnavljanja potpisa na Memorandumu, na sastanku sa predstavnicima JKS i Visokog saveta javnog beležništva Francuske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.