Kalifornija: Ponovo publika u pozorištima i na NBA utakmicama

SAN FRANCISKO – Američka savezna država Kalifornija je zbog povoljnije epidemiološke situacije ublažila mere protiv kovid-19 i omogućila ponovo stanovnicima da posećuju koncerte u zatvorenom, pozorišne predstave i košarkaške NBA utakmice posle više od godinu dana.
AP prenosi da vlasti neće zahtevati testiranje ili dokaz o vakcinaciji za neke od tih događaja, ali ograničen je broj ljudi kojima je dozvoljeno da prisustvuju.

Za događaje na kojima će se tražiti uspunjenje ovih uslova biće omogućeno masovnije prisustvo, a u oba slučaja publiku će moći da čine samo stanovnici Kalifornije, navodi agencija.

Pravila se razlikuju za privatna okupljanja u zatvorenom, koja uključuju venčanja, sastanke ili konferencije i to je dozvoljeno samo ako svi gosti imaju negativan test na korona virus, ne stariji od 72 sata, ili prilože dokaz o izvršenoj vakcinaciji.

AP navodi da nova pravila idu ka tome da Kalifornija uvede sistem takozvanih „vakcina pasoša“, što je pitanje o kome se vode oštre polemike u celoj zemlji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.