U trendu

Kicu: Vakcinacija prve osobe protiv korone istorijski momenat

BUKUREŠT – Rumunski premijer Florin Kicu smatra da je trenutak vakcinacije prve osobe protiv kovid-19 u Rumuniji istorijski za Rumuniju u borbi protiv korona virusa.

„Prva osoba vakcinisana protiv kovid-19 u Rumuniji i istorijski, referentni trenutak za našu zemlju, u borbi protiv virusa koji je uzeo previše života i razorio ceo svet!“, napisao je Kicu na svom Fejsbuk profilu, preneo je Ađerpres.

Mihaela Angel, medicinska sestra iz tima koji je preuzeo prvog potvrđenog pacijenta sa SARS-CoV-2 u Rumuniji, primila je prvu vakcinu protiv kovid-19.

„Posle 10 meseci od prvog slučaja zaraze u Rumuniji, počinje borba putem koje možemo da povratimo naš normalan život. Vakcinacija protiv kovid-19 počinje na ljudima bez kojih zdravlje Rumuna više ne može biti osigurano“, napisao je Kicu na Fejsbuku.

On je istakao da će biti besplatnih vakcina za sve one koji žele da se vakcinišu, a onima koji i dalje oklevaju, specijalisti će izneti čvrste, naučno potvrđene informacije koje će im pomoći da donesu pravu odluku.

„Vakcinacija je bezbedna, dobrovoljna i onima koji se ne budu vakcinisali neće biti nametnuta ograničenja! Vakcinacija protiv kovid-19 je najbrži i najsigurniji način za upravljanje i ograničenje pandemije“, istakao je Kucu.

Vakcinacija, zajedno s poštovanjem mera za sprečavanje i borbu protiv efekata pandemije kovid-19 tokom Božića i Nove godine, daju nam šansu da se vratimo u normalu, rekao je ruminski premijer.

On je naveo da je Rumunija dobila juče 10.000 doza vakcine i da će dobijati oko 140.000 doza nedeljno.

Rumunija će dobiti oko 10 miliona vakcina, istakao je rumunski premijer.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.