U trendu

Kikinda: Brže obavljanje poslova iz okvira Uprave za trezor

KIKINDA – Delegacija Uprave za trezor Ministarstva finansija, na čelu sa direktorom Markom Gverom, posetila je danas Kikindu, gde je na sastanku sa rukovodstvom grada istaknuta opredeljenost za produbljivanje saradnje u cilju boljitka svih građana Severnobanatskog okruga.

Napori Uprave za trezor usmereni u pravcu ravnomernog razvoja svake od 34 filijale i 110 ekspozitura širom zemlje, upravo kako bi podizanjem kvaliteta usluga koje ona pruža bile svuda na istom, visokom nivou, istakli su nadležni iz Uprave za trezor.

U nameri da građani sve poslove iz nadležnosti Uprave za trezor obavljaju brže i efikasnije, u filijali Uprave u Kikindi u najskorijem periodu biće postavljeni redomati, uređaji koji znatno utiču na smanjenje gužvi i ukidaju potrebu za dugotrajnim čekanjem u redovima.

Pored toga, građanima je omogućeno da na svim šalterima Uprave za trezor, izvršavaju plaćanja računa i dadžbina bez naknade ili po najnižoj mogućoj proviziji, najavili su predstavnici grada Kikinda.

Ne zaboravljajući značaj društveno odgovornog poslovanja i važnost ulaganja u obrazovanje mladih, Uprava za trezor je ustupila na korišćenje računarsku opremu osnovnim školama „Bratstvo – jedinstvo“ u Banatskoj Topoli, „Petar Kočić“ u Nakovu i „Mora Karolj“ u Sajanu.

Kako je rekao direktor Uprave za trezor, Marko Gvero, cilj je da deca koja se školuju u ovim obrazovnim ustanovama imaju uslove jednake njihovim vršnjacima u Beogradu, naglasivši da ulaganje u mlade, kao i u obrazovanje, predstavlja prioritetni zadatak svakog druššva koje želi da napreduje i da se razvija.

Iz Uprave za trezor podsećaju da su tokom protekle godine, pored redovnog poslovanja, poneli veliki deo odgovornosti i za sprovođenje paketa državne pomoći za ublažavanje posledica koronavirusa, kako onih namenjenih privredi, tako i svim punoletnim građanima.

Pored toga, kontinuirano se radi na poboljšanju kvaliteta usluga, stalnoj modernizaciji i implementaciji inovativnih rešenja u radu Uprave.

Delegacija Uprave za trezor razgovarala je sa Nikolom Lukačem, gradonačelnikom Kikinde, Dijanom Jakšić Kiurski, njegovom zamenicom i Branislavom Stokićem, direktorom filijale Kikinda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.