U trendu

Kineska medijska grupa poziva Blinkena da brine o američkom narodu, a ne o Hongkongu

Kineska medijska grupa je optužila državnog sekretara SAD Entonija Blinkena da se meša u unutrašnja pitanja Kine i pozvala ga da umesto toga brine o pravu američkog naroda na život i zdravlje.

Komentarišući stanje ljudskih prava u Hongkongu, autonomnoj kineskoj teritoriji, Blinken je juče rekao da će SAD „stajati uz kineski narod“, što Kineska medijska grupa (CMG) ocenjuje kao „ogromnu ironiju“.

Ta medijska kuća navodi da Blinken zanemaruje da je u SAD od korona virusa umrlo više od 600.000 ljudi i da su „rasna diskriminacija i jaz izmedju bogatih i siromašnih“ u toj zemlji „dodatno pogoršani u proteklih godinu dana usred pandemije“.

„On se u više navrata, pod izgovorom zaštite ljudskih prava i demokratije, mešao u unutrašnje poslove Hongkonga, što u potpunosti ukazuje na činjenicu da su neki američki politikanti stavili lične političke interese iznad života i zdravlja naroda. Loši politički trikovi politikanata poput Blinkena samo pokazuju da oni sve rade zbog hegemonije SAD, a ne zbog ljudskih prava“, navodi CMG.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.