U trendu

Kineski Sian registrovao vise od 100 lokalnih transmisija

SIAN – Kinesko tehnološko i industrijsko čvorište, grad Sian, registrovao je danas više od 100 novih slučajeva korona virusa.

Sian je zabeležio 155 lokalnih slučajeva u sredu, pokazali su zvanični podaci, pa je ukupan broj zaraženih prešao 1.100 od početka novog talasa 9. decembra, što je najveći broj lokalne transmisije u jednom kineskom gradu ove godine, preneo je Rojters.

Vlasti su zbog toga stavile grad od 13 miliona stanovnika u lokdaun.

Kineske vlasti su obećale isporuku namirnica stanovnicima Siana, dodaje AP.

Kinesko ministarstvo trgovine je kontaktiralo obližnje provincije da obezbede adekvatne namirnice za svakodnevnu upotrebu, saopštio je portparol tog ministarstva.

Kineski javni servis ČTV je emitovao danas priču o tome kako stanari skupljaju namirnice za komšije u stambenom kompleksu u Sianu.

U kutijama je bilo po 15 jaja, 2,5 kilograma pirinča i zeleno povrće, a stanovnici mogu da očekuju i piletinu ili svinjetinu, dodaje se.

Ipak, kako navodi američka novinska agencija, pojedini ljudi su se žalili na društvenoj mreži Weibo da nisu dobili iste namirnice kao i drugi, dok su pojedinci izrazili zabrinutost da li će dobiti povrće i meso.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar