U trendu

Kolektivno vencanje za lepsu sliku BG, ali ubrzati vakcinacij

BEOGRAD – Manifestacija „Kolektivno venčanje“ održaće se u Beogradu 18. jula, a gradonačelnik Zoran Radojičić kaže da će se nastaviti tradicija koja je prekinuta prošle godine, čime se šalje, ističe, lepa poruka o važnosti braka i podizanja dece.

Međutim, ukazao je da je važno da na ovakve skupove idu vakcinisani, jer je, kaže, 88 odsto mogućnosti da ne dođe do obolevanja ili teže forme zaražavanja novim delta sojem ukoliko je osoba imunizovana.

Radojičić je naveo i da pojava novog soja virusa šalje poruku da se mora ubrzati proces vakcinacije.

„Beograd je do sada prednjačio u vakcinaciji. Vakcinisano je više od 53 odsto građana, a revakcinisano skoro 52 odsto. Sada više apelujemo na mlade i treba im još više govoriti da ne podležu poluinformacijama na društvenim mrežama“, rekao je Radojičić za TV Pink, saopštila Gradska uprava.

On je istakao da se ta manifestacija održavala i za vreme bombardovanja, ali da je prošle godine tradicija morala da bude prekinuta zbog epidemije korona virusa.

„Važna je poruka da negujemo ovaj sistem vrednosti, to jest instituciju braka i da kao društvo radimo na poboljšanju nataliteta, jer šta god smo dobro uradili u politici u proteklih deset godina, ukoliko ne budemo imali dece biće pod znakom pitanja“, poručio je Radojičić.

Gradonačelnik je precizirao da će u nedelju okupljanje parova biti ispred Kombank dvorane, nakon čega će doći ispred Starog dvora i do Skadarlije.

Mladence očekuje pokloni, kao i olakšice, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.