U trendu

Komšić 2021. najavio kao godinu mogućih promena u BiH

SARAJEVO – Hrvatski član Predsedništva, Željko Komšić čestitao je danas građanima BiH Novu godinu, uz ocenu da je odlazeća bila teška zbog pandemije korona virusa, a narednu je najavio kao godinu promena u BiH.

„Mi, Bosanci i Hercegovci, najjači smo baš kad nam je najteže. Neke mnogo moćnije i ekonomski naprednije države od naše, s kvalitetnijim zdravstvenim i političko-pravnim sistemom, zemlje koje nisu uništene ratovima, nisu delovale tako efikasno u suzbijanju korona virusa za razliku od nas“, naveo je Komšić, prenela je Fena.

Zahvalnost tome, kazao je, duguju hrabrim zdravstvenim radnicima – ljudima koji su spašavali živote u nezahvalnim uslovima rada, ali i svim građanima koji su pretrpeli mnogo.

U narednoj, najavio je Komšić, koji je u Predsedništvo BiH izabran glasovima Bošnjaka, BiH čeka puno rada i odgovornosti.

„Nova 2021. sigurno neće biti laka, ali očekujem da ćemo naći odgovor na ekonomsku krizu i uspešno nastaviti borbu protiv kovid-19. Naredna godina može biti godina velikih promena u Bosni i Hercegovini. Godina u kojoj ćemo se i dalje boriti sa pandemijom, ali i godina u kojoj ćemo krenuti ka oporavku i obnovi privrede“, rekao je Komšić.

Biće to, kako je naveo, godina u kojoj će i političke promene na Zapadu sigurno pozitivno uticati na promene u Bosni i Hercegovini.

„Naredna godina može biti i prilika da se svi mi, na svim nivoima vlasti iz cele Bosne i Hercegovine, okupimo oko zajedničkih ciljeva: da, pored poboljšanja zdravstvenog sistema, nastavimo borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, uradimo reformu pravosuđa, poboljšamo obrazovni sistem, infrastrukturu, jačamo demokratiju, ljudska prava i prava manjima, i sve ono što će BiH brže integrisati u članstvo NATO-a i EU“, naveo je, između ostalog, Komšić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.