Komunikacioni sistemi i dalje u prekidu u Tenesiju posle eksplozije vozila

Komunikacioni sistemi i dalje su u prekidu u velikom delu američke savezne države Tenesi, dok istražitelji nastoje da rasvetle eksploziju vozila za kampovanje u centru Nešvila na Božić.

Hitne policijske linije u Tenesiju, Kentakiju i Alabami, kao i telefoni bolnica i poseban broj za informisanje o pandemiji korona virusa i Nešvilu, ni danas ne rede pošto je centralna zgrada telekomunikacione kompanije Ej-Ti-En-Ti (AT&T) oštećena u eksploziji juče ujutru.

I bolnički sistem u Zapadnoj Virdžiniji danas je imao problema sa povezivanjem na internet, što je direktna posledica eksplozije.

Istragu je preuzeo Federalni istražni biro (FBI) čiji su istražitelji blokirali turistički centar Nešvila, oblast ispunjenu restoranima i prodavnicama.

Federalna agencija za vanredne situacije navela je danas da je utvrdjeno da uzorci tkiva sa mesta eksplozije predstavljaju ljudske ostatke.

Tri osobe koje su prebačene u lokalne bolnice sinoć su bile u stabilnom stanju.

Vlasti su ubedjene da je eksplozija namerno izazvana, ali za sada ne iznose ko bi mogao da bude počinilac ni zašto.

Guverner Tenesija Bil Li zatražio je od Bele kuće pomoć federalnih vlasti zbog „ozbiljnosti i veličine“ posledica eksplozije u kojoj je oštećena najmanje 41 zgrada, a komunikacioni sisitemi onesposobljeni širom te savezne države.

Zbog prekida u komunikacijama juče su nakratko bili obustavljeni i letovi na Medjunarodnom aerodromu u Nešvilu, a danas se odvijaju po planu.

Policija Nešvila je navela da su se njeni pripadnici juče odazvali na poziv zbog ispaljenih hitaca, a da su, kada su došli na lice mesta, zatekli vozilo za kampovanje sa snimljenim upozorenjem da će eksplodirati za 15 minuta.

Oni su odmah evakuisali obližnje zgrade i pozvali tim za eksplozivne naprave. Kamper je ubrzo eksplodirao.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.