U trendu

Komunisti traže da se postavi bista Si Djinpinga u Novom Beogradu

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) podneće inicijativu da se predsedniku Kine Si Djinpingu postavi bista u Parku prijateljstva u Novom Beogradu, nedaleko od ambasade te zemlje koja je bombardovana 1999. godine.

Generalni sekretar NKPJ Aleksandar Banjanac izjavio je na konferenciji za novinare u Medija centru da tim činom treba da se oda zahvalnost i pošta narodu Kine, Komunističkoj paritji i „drugu Si Djinpingu“.

Banjanac je obrazložio da je Kina od početka epidemije bila uz Srbiju, da je poslala delegaciju lekara, kao i da su iz te zemlje nabavljene dve trećine vakcina protiv korona virusa.

„Na taj način narod Srbije treba da zahvali narodu Kine i drugu Si Djinpingu. Velika većina naroda u Srbiji u Si Djinpingu i Komunističkoj partiji Kine vidi kao svoje saveznike“, dodao je on.

Banjanac je rekao da će zvanični zahtev uputiti nadležnim republičkim i gradskim organima, kao i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

On je podsetio da je omladina NKPJ SKOJ prošle godine pokrenula inicijativu da Si Djinping dobije ulicu u Beogradu, ali da im je rečeno da je za to potrebno da osoba bude mrtva najmanje pet godina.

„Mi, naravno, želimo dobro zdravlje i dug život drugu Si Djinpingu“, istakao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.