U trendu

Korona i fudbal: Klub izgubio sa 37-0 (video)

Interesantna priča stiže iz nemačke 11. lige. Ripdorf i Holdenšted imali su zakazanu utakmicu, a pre toga pojavila se informacija da su članovi Holdenšteda bili u kontaktu s osobom pozitivnom na koronavirus.

U Ripdorfu su učinili sve kako bi zaštitili svoje igrače. Tražili su prvo odlaganje meča što im nije dozvoljeno. Zatim su razmišljali da ne izađu na teren, ali u tom slučaju bi se suočili s kaznom od 200 evra.

Izabrali su opciju koju su smatrali jedinom mogućom. Vodeći se pravilima igre, na teren su izašli sa sedam igrača što je najmanji broj potreban da bi meč bio odigran. I to su bile rezerve jer su u klubu željeli da od rizika sačuvaju standardne prvotimce.

Jedan igrač Ripdorfa izašao je na centar i ubacio loptu u igru, a zatim su se svi njegovi saigrači sklonili ka aut linijama. Sve vreme su se kretali po terenu ne ulazeći u kontakte i strogo poštujući pravilo o držanju najmanje dva metra distance u odnosu na protivničke igrače.

A oni ih nisu poštedeli i pobedili su sa 37:0.

Iz Ripdorfa kažu da rivali možda ne razumeju, ali da oni jednostavno nisu želeli da rizikuju bilo šta jer u momentu odigravanja meča nije prošlo 14 dana od kada su igrači Holdenšteda bili u kontaktu sa zaraženom osobom. U Holdenštedu, s druge strane, veruju da nije postojao nijedan razlog da ovaj meč ne bude odigran.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.