U trendu

„Korona turistički koridor“ između Tajvana i Palaua

TAJPEJ – Tajvan će formirati svoj prvi
„turistički koridor“ tokom pandemije kovid-19, sa sićušnom državom u Pacifičkom okeanu – Republikom Palau, saopštila je danas tajvanska vlada.

„Drago mi je što najavljujem zvanično pokretanje tajvansko-palauškog turističkog koridora“, izjavio je tajvanski ministar spoljnih poslova Džozef Vu novinarima, nazivajući taj potez izrazom „čvrstog prijateljstva“ između dve nacije, prenosi Rojters.

Turistički koridor će postati aktivan u aprilu, sa dva leta nedeljno koji će prevoziti po 110 turista sa Tajvana na Palau.

Putnici su obavezni da prikažu negativan rezultat testova na korona virus i da se pridruže turističkim grupama, od kojih će se zahtevati da se pridržavaju pravila socijalnog distanciranja i da posećuju samo određene lokalitete i hotele.

Tajvan je uspeo da pandemiju drži pod kontrolom zahvaljujući ranoj i efikasnoj prevenciji, ali je uglavnom zadržao svoje granice zatvorenim, prenosi agencija Rojters i ocenjuje da otvaranje „turističkog koridora“ označava mali povratak u normalu.

Tajvan trenutno ima samo 29 aktivnih slučajeva zaraženih korona virusom koji se leče u bolnicama.

Palau, jedna od 15 zemalja sveta koje su zvanično priznale državnost Tajvana, nad kojim Kina polaže svoje pravo, i čiji predsednik planira da poseti Tajvan, prijavio je nula slučajeva zaraze.

Palau je domovina manje od 20.000 ljudi i takođe ima bliske odnose sa Sjedinjenim Državama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.