Korona ušla i u Zvečansku

U ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih, potvrđen je virus korona kod 126 korisnika i 40 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Među ustanovama u kojima ima zaraženih je i Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zvečanska.

Virus je prisutan u gerontološkim centrima u Knjaževcu, Beogradu, Nišu, Obrenovcu i Mataruškoj Banji kao i u Domu za mentalno ometene u razvoju u Tutinu.

Virus je zarazio štićenike Stacionara za decu i omladinu sa autizmom, Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Beogradu – u Dnevnom boravku „Stari Grad“, Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine „Zvečanska“, Centru za socijalni rad u Vranju, na Čukarici, Domskom odeljenju pri Centru u Brusu.

Kovid 19 već nedeljama je i u domovima za smeštaj odraslih i starijih „Stara pruga“ na Umci, beogradskim „Doživeti stotu“, „Nada“, „’Miljakovački vinogradi“, „Lipovački odmor“, „Radost“ i „S.Nikola“ u Negotinu „Maš Grin Haus“ u Petrovaradinu i „Gardoš“ u centru Zemuna.

Ministarstvo je zabranilo rad Domu „Nada“. Takođe, domovi „Doživeti stotu“, „Stara pruga“ i „Radost“ ne pružaju uslugu socijalne zaštite domskog smeštaja odraslih i starijih odlukom ministarstva.

Dodaje, se da je ukupan broj izlečenih korisnika ustanova 520, a broj izlečenih zaposlenih je 195.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.