U trendu

Košarkašice otputovale u Tokio: Da se vratimo sa osmehom

BEOGRAD – Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je večeras u Japan na predstojeće Olimpijske igre.

Selektorka Marina Maljković put Tokija povela je 12 igračica, na spisku su Maja Škorić, Dajana Butulija, Jelena Bruks, Saša Čađo, Aleksandra Crvendakić, Ana Dabović, Anđela Dugalić, Nevena Jovanović, Tina Krajišnik, Dragana Stanković, Sonja Vasić i Ivon Anderson.

Po dolasku u glavni grad Japana, košarkašice će se smestiti u Olimpijsko selo i tamo se pridružiti ostalim srpskim olimpijcima, a u Tokio putuju kao aktuelne evropske šampionke i kao nosioci bronzane medalje sa Olimpijskih igara u Riju 2016. godine.

Srpske košarkašice i na Olimpijske igre u Rio putovale kao aktuelne šampionke Evrope.

“Mi volimo da radimo u miru, i da idemo korak po korak. Bez pauze smo, ali mi Srbi smo nacija koja ume da se snađe i da reaguje na sve vrste pritiska i da pronađe najbolje moguće rešenje. Moram da napomenem i veliko zadovoljstvo što smo deo ove porodice, svi smo jedan tim. A posebno mi je drago da kao osnivač Instituta za ženski sport mogu da istaknem da imamo 44 takmičarke i 42 takmičara. Osećam veliki ponos zbog toga“, rekla je Marina Maljković na konferenciji za novinare na beogradskom aerodromu pred poletanje.

Kapitenka Jelena Bruks rekla je da ne može da poredi Igre u Rio De Žaneiru u Tokiju.

„Biće totalno drugačije. Mi moramo biti spremne i Olimpijski komitet nas je spremio na to što nas čeka. Verujem da smo spremne, i kao na svakom prvenstvu idemo korak po korak. Nadam se da ćemo se u Srbiju vratiti sa osmehom na licu“, rekla je Bruks.

Najkorisnija igračica nedavno završenog Evropskog prvenstva Sonja Vasić, posle preležanog korona virusa, sada putuje na svoje druge Igre.

„Mi tamo odlazimo sa titulom prvaka Evrope i to govori da mi same imamo velike ambicije. Uvek sa ponosom predstavljamo Srbiju i obično donosimo dobre rezultate, nadam se da će tako biti i sada“, poručila je Vasić.

Na defileu ceremonije otvaranja Olimpijskih igara, zajedno sa vaterpolistom Filipom Filipovićem, Sonja će nositi zastavu Srbije.

„Za mene je ogromna čast što sam deo Olimpijske porodice, a između toliko predstavnica ženskog sporta, izabrati mene je neverovatno. Pre svega, to je ogromna odgovornost i nadam se da ću je ispuniti. Nadam se da će se zastava na otvaranju vijoriti visoko i da ćemo Filip i ja to izneti kako treba“, rekla je Vasić.

Standardna reprezentativka Srbije Ana Dabović kratko i jasno je izjavila.

„Dale smo sve od sebe od početka leta i nadam se da će to doneti rezultate“, rekla je Dabović.

Ivon Anderson će nastupati prvi put na Olimpijskim igrama i nije krila svoje uzbuđnje.

„Uzbuđena sam i srećna što sam deo ovog tima. Ovo mi je ostvarenje sna“, rekla je Andreson.

Prva utakmica u grupnoj fazi srpske košarkašice očekuje 26. jula kada će protivnik biti reprezentacija Kanade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.