Kosjerić u znaku Evropske nedelje sporta

KOSJERIĆ – Prvog dana Evropske nedelje sporta Kosjerić je bio domaćin održavanju čak tri sportska događaja.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković posetio je sportske radionice u pratnji predsednika opštine Kosjerić Žarka Đokića, a zajedno su otvorili i tradicionalnu Memorijalnu atletsku trku „Svetomir Đukić“.

Sportski izazov održan je u Gradskom parku u Kosjeriću gde su deca školskog uzrasta, podeljena u manje grupe na više lokacija, bila u prilici da da nauče nešto više o Olimpijskim igrama, olimpijskim vrednostima, ali i učešću naše zemlje na svetskoj smotri sporta.

Svi školarci bili su i fizički aktivni, za đake prvake organizovan je i Olimpijski čas.

Tokom sportskog dana u Kosjeriću u Glavnoj ulici održana je i Olimpijska trka za decu školskog uzrasta.

Ova trka tradicionalni je deo događaja Olimpijski dan, kojim Međunarodni olimpijski komitet proslavlja svoj rođendan.

Kako ove godine, usled epidemije koronavirusa nije bilo prilike da se trka održi na vreme, upriličena je danas u Kosjeriću u okviru Evropske nedelje sporta.

„Čast mi je da sam danas po prvi put u Kosjeriću, u kraju koji je iznedrio čoveka zasluženog Olimpijski pokret u našoj zemlji. General Đukić stvorio je Olimpijski komitet sa grupom mladih oficira školovanih u Francuskoj kako bi podigli zdravlje nacije i da bi širili viteštvo a mislim da bi danas bi svi mi trebalo da sledimo njegove ideje kako bi smo pre svega bili bolji ljudi. Drago mi je da sam danas ovde i da smo uprkos poteškoćama uspeli da realizujemo ove sjajne sportske aktivacije u Kosjeriću“, rekao je Maljković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.