U trendu

Kovid otkazao nastup kompanija na Sajmu elektronike u Vegasu

LAS VEGAS – Kompanije “Amazon”, “MetaPlatforms”, “Tviter” i “Pinterest” neće slati svoje timove na Sajam potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu, jer raste zabrinutost zbog omikron soja korona virusa, saopštile su danas te kompanije u odvojenim saopštenjima.

Iz “Amazona” i njegovog ogranka za pametne kućne uređaje “Ring” poručuju da neće biti prisutni na događaju sledećeg meseca zbog “brze promene situacije i neizvesnosti oko omikron varijante” korona virusa, prenosi agencija Rojters pozivajući se na izjavu portparola kompanije.

Američki operater bežične komunikacije “T-Mobajl” je takođe saopštio da velika većina njegovog kontingenta neće ići u Las Vegas, i da izvršni direktor te kompanije neće održati glavni govor.

“Ovom odlukom dajemo prioritet bezbednosti našeg tima i drugih učesnika”, saopšteno je iz “T-Mobajla”.

Udruženje potrošačkih tehnologija, koje organizuje CES, saopštilo je da će sajam trajati od 5. do 8. januara, a da će zdravstvene mere predostrožnosti podrazumevati zahteve za vakcinaciju, nošenje maski i dostupnost testova na kovid-19.

Tviter je planirao da neki zaposleni prisustvuju i učestvuju na panelima. Međutim, i Tviter i Fejsbuk su saopštili da sada istražuju onlajn mogućnosti prisustva sajmu.

Ipak, mnoge kompanije, kao što su Kvalkom, Soni elektroniks i Vajmo, ostaju pri planovima prisustva sajmu i najavljuju da će pokazati nove proizvode ili biti domaćini nekih događaja.

CES služi kao godišnji prikaz novih trendova i gedžeta u tehnološkoj industriji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar