Krenuli kovid-fre vozovi između Rima i Milana

RIM – Danas su između Milana i Rima počela da saobraćaju dva brza voza, jutarnji i večernji, koji će biti kovid-free, pise pise list “Il Đornale”.

To znači da će u vozovima, koji će bez zaustavljanja povezivati dva grada, moći da putuju samo oni koji imaju negativan test na korona virus,

Putnici će moći da se testiraju u šatorima koji su specijalno za te potrebe postavljeni ispred železničkih stanica dva grada.

Test ne sme biti stariji od 48 sati, a ukoliko putnik sa kupljenom kartom bude pozitivan moćiće da dobije natrag novac za kartu.

Takođe, putnici će biti kontrolisani, moraće da uz kartu i negativni test pokažu i lična dokumenta i da na stanici budu najmanje 45 minuta pre polaska vioza.

Za ove potrebe Crveni krst Italije obezbedio je uz kupljenu kartu i besplatno testiranje na kovid19, koji se u Italiji plaća oko 50 evra.

U jutrošnjem kovid-free vozu iz Milana bili su i ministar za održivi transport i infarstrukturu Enriko Dzovanini i ministar za turizam Masimo Garavalja.

Putnici u kovid-fre vozu moraće i dalje da se pridržavaju predhodno uvedenih anti-kovid ograničenja, a to znači da će tokom putovanja morati da nose zaštitne maske i da sede na striktno označenim mestima, da bi održavali fizičku distancu.
To znaci da će vagoni biti popunjeni sa 50 odsto kapaciteta.

U Italiji je i dalje na snazi zabrana putovanja između regija, izuzev u opravdanim slučajevima kao što su zdravstvene potrebe i radna obaveza.

Prošle godine u jeku prvog talasa pandemije najvećji deo voznih linija je obustavljen, izuzev glavnih, kao što je i ova između Rima i Milana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.