U trendu

Kruševac: Vakcinisano 100 radnika Kromberg i Šubert iz SMKD

KRUŠEVAC – Regionalna privredna komora Kruševac organizovala je danas vakcinaciju 100 zaposlenih iz firme Kromberg i Šubert u Severnoj Makedoniji (SMKD), a v.d. direktorka RPK Kruševac Maja Marković je istakla da Srbija i tom akcijom pokazuje da je lider u reigonu jer misli na svoje partnere i susede.

Akcija imunizacije je sprovedena u kompaniji Kromberg i Šubert u Kruševcu, u saradnji sa Domom zdravlja Kruševac kako bi se vakcinisali zaposleni iz sestrinske firme Kromberg i Šubert u Severnoj Makedoniji.

Markovićeva je rekla da je zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije omogućena besplatna imunizacija za građane Severne Makedonije, kao i građane BiH, koji imaju mogućnost da izaberu vakcinu koju žele i posle vakcinacije dobiju sertifikat kao i građani Srbije.

„Ovo je druga grupa zaposlenih iz Severne Makedonije, zahvaljujući akciji PKS i predsedniku komore Marku Čadežu i vladi. U prethodnom periodu je bila organizovana imunizacija za privrednike iz reigona i tada je 125 zaposlenih iz ove kompanije vakcinisano u Nišu. Sa akcijom nastavljamo i u nedelju će moći da se vakciniše nova grupa od 100 zaposlenih“, rekla je ona.

Markovićeva je naglasila da se, pored imunizacije, radi i na ekonomskom povezivanju, kao i da PKS zajedno sa zemljama iz regiona radi intenzivno na privlačenju investicija i na promociji regiona i izvoza naših proizvoda.

Menađžer ljudskih resursa u kompaniji Kromberg i Šubert u Kruševcu Miloš Stojadinović kaže da je pre vakcinisana grupa od 120 njihovih kolega, danas još 100, a u nedelju se planira imuzniacija još 100 radnika.

„Nadamo se da će da i u Severnoj Makedoniji uspeti da poboljšaju zdravstvenu situaciju“, dodao je on.

Vesna Staninovska iz kompanije Kromberg i Šubert iz Bitolja zahvalila je sestrinskoj kompaniji iz Srbije zato što im je izašla u susret, kako bi zaposleni iz Bitolja mogli da se vakcinišu i vrate normalnom životu.

Menadžer za industrijski inženjering iz kompanije Kromberg i Šubert iz Bitolja Vlatko Cekovski preneo je zahvalnost menadžementa i zaposlenih sestrinskoj kompaniji u Kruševcu, Regionalnoj privrednoj komori Kruševac i Vladi Srbije na iskazanoj velikoj solidarnosti, na šansi koja im je ukazana i na pruženoj ruci u ovom teškom vremenu pandemije korona virusa.

„U teškom vremenu se poznaju prijatelji, naše kolege iz Srbije su istinski prijatelji. To je dobar primer saradnje koji pokazuje da soldarnost nema granice i prepreke“, poručio je Cekovski.

Direktorka Doma zdravlja Kruševac dr Marina Kostić je današnja vakcinacija organizovana zahvaljujući odluci Vlade Srbije i predsedniku Srbije.

Podsetila je da su ekipe Doma zdravlja u Kruševcu pre dva meseca počele da vakcinišu naše građane zaposlen u toj kompaniji u Kruševcu.

„Kada je omogićeno da se vakcinišu i građani Severne Makedonije, došlo je danas 100 zaposlenih iz Bitolja, a sledeća akcija je zakazana za nedelju u 14 sati, kada se očekuje dolazak još 100 radnika iz Severne Makedonije“, navela je ona i dodala da su danas radnici iz Bitolja primili kinesku vakcinu Sinofarm.

Izrazila je očekivanje da će vakcinisati što veći broj i stranih državljana, jer je imunizacija jedino rešenje za koronu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.