U trendu

Lauc poručio Plenkoviću da se istina ne može sakriti

ZAGREB – Nakon što je iz hrvatske vlade najavljeno da bi mogao biti izbačen iz Naučnog saveta, naučnik Gordan Lauc je premijeru Andreju Plenkoviću poručio da njegov glas nije lako ućutkati i da se istina u vezi sa merama protiv širenja korona virusa ne može sakriti.

Lauc, koji je član vladinog Naučnog saveta, juče je putem društvenih mreža pozvao građane da izađu na miran protest protiv korona potvrda, a iz vlade je usledila poruka da će mu se zahvaliti na saradnji.

„Jedan glas je lako ućutkati, ali vreme u kojem se istina mogla dugo sakrivati je davno prošlo. Ne samo Hrvatska, već i brojne druge zemlje razne ‘stroge mere’ uvode u trenutku kada je rast već prešao u pad broja zaraženih. U Hrvatskoj čak ni uz dodatno testiranje više od 100.000 asimptomatskih i tako dodatno ‘uhvaćene’ slučajeve vidimo jasni pad broja potvrđeno zaraženih“, napisao je Lauc na svom fejsbuk profilu.

On tvrdi da je i „delta talas“ prešao vrhunac i sada sledi pad broja bolesnih.

„Hoće li se to videti na brojevima ljudi u bolnicama jako je teško znati, budući da kovid potvrde omogućavaju zdravstvenom osoblju koje je vakcinisano da izbegnu testiranje i da slobodno šire virus među najosetljivijom populacijom…“, napisao je Lauc.

Smatra da je umesto 100.000 javnih i državnih službenika testirano vakcinisano zdravstveno osoblje, bilo bi, tvrdi, spašeno puno života.

„Ali ovo sve više nema nikakve veze sa virusom i bolesnim ljudima…“, tvrdi Lauc, koji je u post skriptumu naveo da čeka da mu neko javili da su mu u vladi zahvalili na saradnji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar