U trendu

Lisabon: Produžene restrikcije na putovanja u Španiju

LISABON – Portugalske vlastu su danas donele odluku da do 15. aprila produže restriktivne mere na putovanja u Španiju kopnom ili morem jer se pokazalo da su takva ograničenja uspešna u sprečavanju širenja korona virusa.

Dve zemlje su uvele restrikcije 28. januara, a portugalsko ministarstvo unutrašnjih poslova tada je najavilo da će one važiti 11 dana uz napomenu da se uvedenim merama ne sprečavaju državljani Portugalije da se vrate u zemlju, kao i da mere ne važe za trasport hrane, vozila hitne namene i sezonske radnike koji žive u pograničnom području, preneo je Rojters.

Državljani Brazila, Velike Britanije i Južne Afrike, zemalja u kojima su prvi put otkrivene nove, zaraznije varijante korona virusa, ili građani bilo koje države u kojoj je stopa zaražavanja iznad 500 ljudi na 100.000 stanovnika, moraju da ostanu u dvonedeljnom karantinu ukoliko u Portugaliju ulaze kopnenim putem.

Od početka panndemije u Protugaliji je potvrđeno 780.322 slučaja kovid-19 i 16.879 smrtnih ishoda među zaraženima korona virusom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.