U trendu

Makron: Kovid propusnice za starije od 65 samo uz trecu dozu

PARIZ – Predsednik Francuske Emanuel Makron potvrdio je danas da će Francuzi stariji od 65 godina od sredine decembra morati da imaju validan dokaz o vakcinaciji protiv korona virusa da bi im i zdravstvene propusnice koje omogućavaju pristup restoranima, vozovima i avionima bile validne.

Osim toga, treća doza vakcine, koja je do sada bila dostupna samo osobama starijim od 65 godina i osobama sa dodatnim zdravstvenim problemima od početka decembra biće dostupna i onima od 50 do 64 godine, rekao je Makron tokom televizijskog obraćanja, prenosi Rojters.

„Krajem leta pokrenuta je kampanja za zaštitu građana starijih od 65 godina, kao i najosetljivijih među nama. Od danas moramo da ubrzamo. Ako ste vakcinisani pre više od šest meseci pozivam vas da zakažete termin za dopunsku vakcinaciju. Od 15. decembra moraćete da pokažete dokaz o dopunskoj vakcinaciji da biste produžili svoje zdravstvene propusnice“, poručio je svojim sunarodnicima predsednik Makron.

U Francuskoj je zdravstvena propusnica potrebna za ulazak u restorane i barove, za odlazak u teretanu ili na konferenciju, kao i za duža putovanja vozom i avionom.

Makron je pozvao sve Francuze koji još nisu vakcinisani da to učine.

„One koji još nisu vakcinisani pozivam: Vakcinišite se. Vakcinišite se da biste se zaštitili. Vakcinišite se da biste normalno živeli. Još nismo pobedili pandemiju“, upozorio je predsednik Francuske.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar