Maljković: Okupljanje donelo prava sliku trenutnog stanja

ZLATIBOR – Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković, nakon završenih priprema na Zlatiboru, izjavila je da okupljanje u potpunosti uspelo i da joj je donelo pravu sliku trenutnog stanja.

Košarkašice su danas zvaršile pripreme u okviru kojih je grupa iskusnijih igračica radila nedelju dana, dok su mlađe tokom deset dana imale ukupno 17 treninga.

„Moram, pre svega, da istaknem velike napore zbog trenutne zdravstvene situacije. Preduzeli smo sve moguće mere kako pandemija korona virusa ne bi uticala na naš rad. Zadatak je u potpunosti ispunjen. Iskusnija grupa je dobila mogućnost da se okupi, podseti se našeg sistem i da uđe u prepoznatljivu formu, posle perioda karantina i kucnog vežbanja. Sigurna sam da će im ovaj rad mnogo koristiti u narednoj sezoni“, rekala je Maljković za sajt KS S.

Prvih sedam dana na Zlatiboru su radile Maja Miljković, Sonja Vasić, Saša Čađo, Sara Krnjić, Nevena Jovanović, Dajana Butulija, Nikolina Milić, Dragana Stanković, Aleksandra Stanaćev, Maja Škorić i Tina Krajišnik.

Mlađu grupu činile su Snežana Bogićević, Andela Dugalić, Mina Đordević, Mona Zarić, Katarina Zec, Katarina Jakovljević, Maša Jankovihc, Aleksandra Katanić, Ivana Katanić, Jovana Nogić, Sofija Olić, Milica Popović, Ivana Raca, Tina Selaković, Višnja Stefanović, Marina Stojić i Teodora Turudic.

„Mlada grupa igračica je dobila priliku da na delu vidi kako izgleda dril seniorske ženske reprezentacije koji je sa velikih takmičenja doneo tri medalje u poslednjih pet godina. Ponudili smo im sistem, kvalitetan rad i sve ono što samo može da im pomogne u njihovom daljem razvoju. Još je rano pričati o nekom kvalitetu i perspektivi, na njima je da se vrednim i predanim radom i daljim napretkom izbore za svoje mesto u seniorskom timu“, zaključila je selektorka Maljković.

Olimpijske igre u Tokiju, na koje je srpska eprezentacija obezbedila plasman, odložene su zbog korona virusa za naredno leto, kada ce se igrati i Evropski šampionat.

Do tada Srbiju čekaju dva “prozora” kvalifikacija i dueli sa Turskom, Litvanijom i Albanijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.