Matarela: Vreme za one koji imaju hrabrost da istražuju

RIM – Italijanski predsednik Serđo Matarela pozvao je na ozbiljnost, jedinstvo i žrtvovanje u borbi protiv kovida19, posebno, kako kaže, u situaciji kad se zemlja suočava sa izazovom bez presedana a to je: ili izgradnja pravednijeg i inkluzivnijeg društva ili stvaranje neravnopravnog i društva sa još većim razlikama, prenosi list “Il Fato kotidijano”.

U govoru povodom uručivanja nagrada najboljim inovatorima, Matarela je rekao da jedina pozitivna stvar koju nam je donela pandemija jeste što je promenila prioritete za svakoga od nas, za društvo, za porodicu, i za državu.

“U potpunosti smo ponovno otkrili veliku vrednost otpora, predostrožnosti, solidarnosti, i hrabrosti. Sve su to vrline zahvaljujući kojima sada možemo i moramo graditi buducnost”, rekao je predsednik Matarela.

On je pozvao političare na jedinstvo i istakao da je vreme za one koji imaju hrabrost da rizikuju i da istražuju.

Prema rečima italijanskog predsednika, Evropska Unija je reagovanjem na pandemiju korona virusa napravila „kvalitativni skok napred, za neke neočekivan, a razne antipandemijske mere, počevši od Fonda za oporavak, nude velike mogućnosti koje Italija ne sme izgubiti”, rekao je predsednik Matarela.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.