U trendu

Medicinska sestra tvrdi da su svi zaraženi koronom koje je lečila imali ovaj simptom

Jedna od medicinskih sestara u bolnici „Life Care Center“ u Kirklandu, koji važi za žarište epidemije korona virusa u Vašingtonu, Čelsi Ernest otkrila je jedinstveni i najvažniji simptom Covida-19 koji je primetila kod svakog pacijenta – crvene oči!

Ona je za CNN istakla da je ovo najkarakterističniji simptom, te da je lično bila svedok da je prisutan kod svih pacijenta zaraženih korona virusom koje je susrela.

„Njihove su oči izgledale… kao kod nekoga ko ima alergijsku reakciju. Njihove beonjače nisu bile crvene, nego je to više bilo kao da imaju crvenu senku, kao da su im crveni kapci oko očiju“, ispričala je Čelsi.

Ernest tvrdi da zaraženi koji su stizali u Life Care Centar bolnicu često nisu imali nijedan drugi simptom.

„Imali smo pacijente koji nisu imali nikakvih simptoma ni tegoba, osim crvenih očiju. Čak me i jedan medicinski tehničar iz kola hitne pomoći pitao „Da li se to meni čini ili oni svi imaju crvene oči?“ Odgovorila sam mu da dobro vidi“, rekla je ona za CNN.

S druge strana Svetska zdravstvena organizacija, ali ni američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) na listi simptoma koju su objavili ne navode crvene oči kao jedan od mogućih simptoma.

Inače, nedavno je Američka Akademija oftamologije poslala upozorenje da 1 do 3 odsto ljudi sa korona virusom mogu da razviju konjuktivitis, savetujući kolege oftamologe da nose zaštitne maske i naočare.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.