U trendu

Mijailović: Partizan će predoložiti odlaganje plej-ofa

BEOGRAD – Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović izjavio je danas da će crno-beli zbog situacije sa koronavirusom predložiti odlaganje plej-ofa ABA lige.

„Predložićemo zbog situacije sa koronavirusom, ako ne bude moglo da se igra sa publikom, odlaganje početka plej-ofa ABA lige za početak ili sredinu aprila, do kada bi toplije vreme i preduzete zdravstvene mere država regiona, učinile svoje. Klub želi da zaštiti i igrače i stručni štab, jer je zdravlje svih na parketu, oko njega, te tribinama najvažnije. Suština sporta, tako i košarke, je igra pred navijačima, a u današnje tržišno vreme i zarada svih klubova od prihoda od ulaznica, pogotovo klubu sa godinama najvećom posetom“, izjavio je Mijailović za TV Partizan.

Prema njegovim rečima, veruje da će i ostali učesnici plej-ofa, kao i menadžment ABA, podržati ovaj predlog koji je u interesu igrača, trenera, navijača, klubova i ABA lige.

„U suprotnom, ako zbog više sile odlaganje nije moguće, kao 1999.godine, u cilju zaštite zdravlja svih aktera, posebno igrača, ali i regularnosti lige, stanje na tabeli nakon regularnog dela takmičenja bi trebalo proglasiti konačnim“, istakao je Mijailović.

Partizan je regularni deo sezone završio na prvom mestu i u plej-ofu će imati prednost domaćeg terena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar