U trendu

Milačić:Odbili pomoć Srbije,a od NATO nema respiratora…

PODGORICA – Predsednik opozicione crnogorske Prave Crne Gore Marko Milačić uputio je danas pismo crnogorskim zvaničnicima povodom odbijanja NATO-a da pošalje medicinsku pomoć u Crnu Goru za suzbijanje efekata širenja epidemije koronavirusa i upitao kakvi su benefiti članstva u tom savezu, ako na delu nema podrazumevane solidarnosti.

„Danas smo dobili zvaničan odgovor da od takve pomoći nema ništa, te se od celog NATO saveza javila samo članica Holandija, ponudivši da svojim teretnim avionom dopremi određenu medicinsku pomoć Crnoj Gori, i to iz Kine“, naveo je Milačić u pismu predsedniku Milu Đukanoviću, premijeru Dušku Markoviću, šefu diplomatije Srđanu Darmanoviću i ministru odbrane Predragu Boškoviću, navedeno je u saopštenju te stranke.

On je ukazao na činjenicu da pomoć Crnoj Gori nije stigla ni kada su u pitanju osnovni medicinski zaštitni materijali, a kamoli, kako je rekao, respiratori i bronhoskopi.

„Na kraju, da li su ovo, Đukanoviću, ovi respiratori koje nećete dobiti od NATO, oni respiratori na koje ste računali kada ste odbili pomoć iz bratske Srbije“, zaključio je lider Prave.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar