Milanović pozvao građane na odgovornost i solidarnost

ZAGREB – Sutra je Božić za sve koji praktikuju Gregorijanski kalendar, a hrvatski predsednik Zoran Milanović čestitao je svim građanima porukom da Božić ima poseban značaj za građane u Hrvatskoj, kao i da su najveće vrednosti tog praznika – ljubav prema bližnjem i vera u pobedu dobrog.

Ove godine, dodao je, praznik će biti obeležen drugačije zbog suočavanja sa, kako je kazao, sasvim novim i nikad doživljenim okolnostima koje sve stavljaju pred ispit odgovornosti i solidarnosti.

Milanović je naveo da je sutrašnji praznik „ispit solidarnosti“ prema svima, a pre svega prema ljudima koji se već mesecima nesebično izlažu u borbi za život i zdravlje ljudi širom Hrvatske, u borbi za zaustavljanje pandemije korona virusa.

„Božić je praznik porodice, zajedništva i brige za bližnje. Briga za bližnje, pogotovo za starije, nemoćne, bolesne članove nikada nije bila važnija nego što je danas“, naveo je.

Milanović je pozvao građane da u prazničnim danima pokažu svu svoju odgovornost i brigu prema ljudima koji su, kako je rekao, o nama brinuli celi život.

Pozvao je i one koji odlučuju da u duhu božićne poruke saslušaju potrebe građana koje je, kaže, ova kriza dovela u situaciju nejednakosti.

Na Badnji dan, dan uoči Božića, građani Hrvatske su pohrllili u kupovinu namirnica, pa su se od ranih jutarnjih sati stvorile gužve ispred gotovo svih prodavnica, posebo ispred ribarnica, gde se na kupovinu čekalo i po pola sata, preneli su hrvatski mediji.

Građane u redovima kontrolišu redari kako bi sve bilo u skladu sa epidemiološkim merama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.