U trendu

Milijarder daje trećinu svog bogatstva za borbu protiv koronavirusa (foto)

Džek Dorsi, osnivač Tvitera i aplikacije za plaćanje Square, reko je u utorak da planira da donira milijardu dolara ili nešto manje od trećine svog ukupnog bogatstva, za različite programe usmerene na borbu protiv koronavirusa.

Dorsi je na Tviteru napisao da će prebaciti 28 procenata svog bogatstva u vidu deonica u kompaniji Square, u novoosnovanu kompaniju koju je nazvao Start small. Nova kompanija će sredstva usmeravati onima kojima su neophodna, a sve donacije biće javno evidentirane u javno dostupnim Gugl dokumentima.

– Zašto danas? Potreba je sve hitnija i želim da vidim uticaj tokom svog života – napisao je Dorsi i izrazio nadu da će njegova donacija inspirisati i druge na sličan korak.

– Život je isuviše kratak zato hajde da svi još danas uradimo sve što možemo da pomognemo drugima – napisao je milijarder.

Ovo je do sada najveća donacija upućena za borbu protiv koronavirusa, a mnoge javne ličnosti već su se uključile u pomaganje lečenja pandemije. Među njima su Opra Vinfri, koja je donirala 10 miliona dolara, kao i Rijana, Džastin Timberlejk, Rajan Rejnolds i mnogi drugi.

Najbogatiji čovek na svetu, Džef Bezos, najavio je prošle nedelje da će donirati 100 miliona dolara Američkoj banci hrani, dok je Mark Zakerberg putem Fejsbuka takođe organizovao kampanje za prikupljanje sredstava za one kojima je pomoć trenutno najpotrebnija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.