Milijarder razbesneo javnost zbog izjave o koronavirusu (foto)

U poslednje vreme Ilon Mask je sve popularniji zbog svojih tvitova, ali je njegovo mišljenje o koronavirusu izazvalo bes javnosti. Naime, generalni direktor SpaceX-a i Tesle, napisao je da je panika oko koronavirusa glupa.

Do sada je Maskov tvit dobio je preko 1, 5 miliona lajkova, a među 350 hiljada komentara mnogo je onih koji su milijardera osudili zbog ove objave, smatrajući da on umanjuje potencijalnu opasnost koronavirusa. Neki su ga ipk branili rečima da je Mask mislio da je briga oko virusa glupa ali ne i sam virus.

„Da vidimo  koliko vremena je potrebno da obriše ovaj tvit“, „Ilon, ovo nije dobar tvit. Ljudi još uvek ne preduzimaju odgovarajuće korake po pitanju ovog virusa. Vi ste čovek od nauke. Mogu vas spojiti s nekim naučnicima kako bih vam pomogao da promenite mišljenje“, pisali su mu pratitelji.

S druge strane neki su kazali da, iako je bolest dosta ozbiljna, Mask ima pravo kada kaže da se bespotrebno stvara panično ponašanje.

„Panika je glupa, a ne virus. Virus zahteva zabrinutost jer je prilično ozbiljan ali panika u vezi s njim apsolutno ne pomaže“, napisao je jedan korisnik Tvitera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.