U trendu

Ministarka Endruz: Konačnu odluku o Đokoviću donosi vlada

MELBURN – Ministarka unutrašnjih poslova Australije Karen Endruz izjavila je da će konačnu odluku o ulasku u zemlju najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića doneti vlada te zemlje.

Đoković je juče saopštio da će igrati na Australijan openu i da je na putu ka Melburnu, jer je dobio medicinsko izuzeće od dve nezavisne komisije uprkos strogim pravilima o vakcinaciji protiv korona virusa.

Vršilac dužnosti premijera države Viktorija Džakinta Alan izjavila je da je ta država omogućila Đokoviću da ulazaku, a Endruz ističe da konačnu odluku donosi vlada Komonvelta.

„Vlada Viktorije i Tenis Australija mogu dozvoliti nevakcinisanom igraču da se takmiči na Australijan openu, ali vlada Komonvelta je ta koja će sprovoditi naše zahteve na granici sa Australijom. Od 15. decembra 2021. potpuno vakcinisani nosioci viza koji ispunjavaju uslove mogu da putuju u Australiju bez potrebe da se prijave za izuzeće od putovanja i da uđu u odgovarajuće države i teritorije bez karantina. Ako osoba koja stiže nije vakcinisana, mora da pruži prihvatljiv dokaz da se ne može vakcinisati iz medicinskih razloga da bi mogla da ima pristup istom putnom aranžmanu kao i potpuno vakcinisani putnici. Nijedan pojedinac koji se takmiči na Australijan openu neće imati poseban tretman“, rekla je Endruz, prenosi 7news.com.

Australijan open počinje 17. januara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar