U trendu

Ministarki Atanasković uručeno priznanje Zlatni grb Brusa

BEOGRAD – Ministarki privrede Anđelki Atansković sinoć je uručeno priznanje Zlatni grb Brusa koji se dodeljuje povodom 19. avgusta, Preobraženja, Dana te opštine, saopštilo je danas Ministarstvo privrede.

Atanaskovićeva je istakla da joj je velika čast da primi ovo priznanje.

„Priznanje je znak da sam za ovih osam meseci uspela nešto da uradim za lokalne samouprave, naše privrednike i privredu u celini“, ocenila je Atanaskovićeva.

Navodeći da je Ministarstvo privrede podržalo Brus kroz infrastrukturne projekte, ona je istakla da će resor kojim rukovodi i dalje pomagati tu opštinu za dobro svih njenih građana.

Ministarka je tom prilikom podsetila i da je u fokusu resora kojim rukovodi još snažnija podrška domaćim privrednicima i da se čini sve da mala i srednja preduzeća još više napreduju, navelo je Ministartstvo u saopštenju.

„Za osam meseci obišla sam više od 30 lokalnih samouprava i 60 firmi u Srbiji, i to uglavnom domaćih. Privrednici su me upoznali sa izazovima sa kojima se susreću i mogućnostima, a cilj razgovora je da još više unapredimo privredni ambijent u Srbiji“, rekla je Atanaskovićeva.

Ona je istakla da je zahvalujući ličnom angažovanju predsednika Aleksandra Vučića u nabavci vakcina srpska privreda sačuvana i pored pandemije korona virusa koja je pogodila čitav svet.

Ministarka privrede je ocenila da je Srbija danas politički i ekonomski stabilna zemlja i jedna od najpoželjnijih investicionih destinacija koju su strani investitori prepoznali kao dobro mesto za ulaganje.

„Naša zemlja napreduje. Taj napredak se vidi i po izgradnji puteva, bolnica, škola, vrtića… svega onoga što je stagniralo i stajalo“, rekla je Atanaskovićeva.

Ona je dodala da se sve to radi kako bi mladi ostali da žive i rade u Srbiji.

„Radimo sve da zadržimo mlade ljude. Vlada zajedno s predsednikom Vučićem radi na unapređenju infrastrukture, na privlačenju novih investicija, novim radnim mestima kako bi naša deca ostala u našoj zemljni, da tu osnivaju porodice i grade svoje domove“, rekla je miinistarka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.