U trendu

Misica se odrekla krune i vratila se poslu doktorke tokom pandemije (foto)

Baša Muhardži, koja je 2019. godine ponela titulu Mis Engleske vratila se u Ujedinjeno Kraljevstvo kako bi nastavila karijeru kao doktorka za vreme pandemije koronavirusa.

Baša je napravila pauzu u karijeri kao mlađa doktorka nakon što se takmičila na izboru za Mis sveta u decembru 2019. Predstavljala je Englesku na takmičenju nakon pobede na izboru Mis Engleske.

Lepotica je tada pozvana da bude ambasador za nekoliko humanitarnih organizacija.

„Bila sam pozvana u Afriku, u Tursku, zatim u Indiju, Pakistan i nekoliko drugih azijskih zemalja da budem ambasador za razne humanitarne poslove“, rekla je ona za CNN.

Početkom marta, ova dvadesetpetogodišnjakinja je otišla u Indiju u ime Lions kluba Coventry Mercia, razvojnog i društvenog udruženja za koje je bila ambasador. Posetili su brojne škole kojima su donirali pribor i dali novac za dom napuštenih devojčica.

Međutim, kako se situacija s koronavirusom pogoršavala u Velikoj Britaniji, Muhardži je dobijala poruke od bivših kolega iz bolnice Pilgrim u Bostonu, u istočnoj Engleskoj, u kojima su joj pisali koliko je bila teška situacija za sve njih. Nakon toga, ona je kontaktirala menadžment bolnice kako bi im dala do znanja da želi da se vrati na posao.

Ona je za CNN rekla da je pogrešno nositi krunu Mis Engleske, čak i za humanitarni rad, dok ljudi širom sveta umiru od koronavirusa.

„Kada obavljate sav ovaj humanitarni posao u inostranstvu, još uvek se očekuje da stavite krunu, pripremite se, izgledajte lepo. Ali, htela sam da se vratim kući. Htela sam da dođem i odmah odem na posao“, rekla je misica.

Ona je specijalizirala respiratornu medicinu, ali je rekla da se lekari trenutno rotiraju gde god je potrebno.

Velika Britanija je zabeležila više od 50 hiljada slučajeva novog koronavirusa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.