U trendu

Mjuzikl “Mulen Ruž” osvojio 10 nagrada “Toni”

NJUJORK – “Mulen Ruž! Mjuzikl”, džuboks adaptacija filma iz 2001. godine Baza Lurmana, proglašen je za najbolji mjuzikl na dodeli američkih pozorišnih nagrada “Toni” u NJujorku.

Mjuzikl o dešavanjima u jednom pariskom noćnom klubu, dopunjen singlovima kao što su “Single Ladies“, “Firework“ i ‘ Lady Marmalade”, odneo je pobedu u deset kategorija, prenosi agencija AP.

Na četvorosatnoj svečanosti koja je promovisala povratak pozorišta uživo i pozivala na bolje mogućnosti za crnačke pisce i izvođače, predstava o AIDS-u „The Inheritance“ Metjua Lopesa proglašena je za najbolju predstavu i osvojila je još tri nagrade, dok je komad „A Soldier’s Play” Čarlsa Fulera pobedio u kategoriji za najbolju novu postavku i nagradu za glumu.

“Ova noć je kao povratak kući“, rekla je voditeljka Odra Mekdonald.
Godišnja dodela američkih pozorišnih nagrada nije održana od 2020. godine zbog pandemije koronavirusa koja je zatvorila nastupe uživo na 18 meseci.

Mnoge velike predstave, uključujući „Hamilton“, „Kralj lavova“ i „Wicked“ imale su emocionalna ponovna otvaranja ranije ovog meseca, te su obeležena suzama i radošću na pozornici i izvan nje.

“Mulen Ruž!Mjuzikl” je osvojio nagrade za scenski dizajn, kostime, osvetljenje, dizajn zvuka, dok je Deni Burštajn dobio nagradu za najboljeg sporednog glumca u tom mjuziklu.

Sonja Taje je odnela pobedu za koreografiju u svom debiju na Brodveju, a Alek Timbers osvojio je pehar za najbolju režiju mjuzikla.
Nagradu za najboljeg glavnog glumca odneo je Aron Tvajt za ulogu u tom mjuziklu, što nikoga nije iznenadilo, budući da je on bio jedina osoba novinovana u toj kategoriji.

Nagrade su dobili i glumci Dejvid Alan Grir, Adrijen Voren i Meri Luiz Parker.

„Prošlo je više od godinu dana, ali nagrade Toni su ovđe“, pevala je zvezda „Hamiltona“ Lesli Odom Jr., otvarajući specijalnu TV emisiju pod nazivom „Brodvej se vratio“ („Broadway“s Back“) u kojoj su se pojavile zvezde poput DŽona Ledženda, DŽejka DŽilenhola..

U TV specijalu uživo su izvedene pesme i plesne tačke iz mnogih predstava, uključujući „Jagged Little Pill“, „Ain“t Too Proud“, „American Utopia“.

„Božićna priča“ („A Ćristmas Carol“), scenska adaptacija sa muzikom iz romana Čarlsa Dikensa, osvojila je pet nagrada, dok je Adrijen Voren osvojila nagradu za najbolju glumicu u mjuziklu za ulogu rok pevačice Tine Tarner u „Tina – The Tina Turner Musical“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.