Na Balkanu novi slučajevi obolelih – sve zemlje preduzimaju mere protiv korone

U Srbiji, Hrvatskoj, BiH i Sloveniji potvrđeni su juče novi slučajevi zaraženih korona virusom.

U Srbiji je juče zabeležen peti slučaj, a svi pacijenti zaraženi virusom COVID-19 osećaju se dobro.

Zagrebačka Klinika za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ potvrdila je da je petnaesta osoba u Hrvatskoj pozitivna na korona virus, a još dva slučaja infekcije potvrđena su u utorak u BiH, čime je broj obolelih u toj zemlji porastao na sedam. Vlasti u Sarajevu zabranile su ulazak u zemlju državljanima Italije i Kine.

U celoj BiH trenutno je u izolaciji, odnosno pod posebnim merama nadzora, nešto više od 500 osoba zbog sumnje na korona virus.

Na teritoriji Republike Srpske vlasti su naredile prekid nastave u osnovnim i srednjim školama, kao i na fakultetima, a do kraja meseca zabranjena su i sva masovna okupljanja.

Takva zabrana na snazi je i u Sarajevu, ali ne i u ostalim kantonima u Federaciji BiH.

Prema poslednjim podacima, u Sloveniji su potvrđena 34 slučaja zaraze korona virusom. Pre odluke o zatvaranju granice s Italijom, slovenačka vlada je u poneđeljak najavila da će policija i medicinsko osoblje kontrolisati putnike iz Italije na graničnim prelazima.

Takođe, uvela je zabranu ulaska u zemlju putnicima koji stižu avionima iz Italije, Kine, Južne Koreje i Irana, ali to se ne odnosi na prevoz pošte i tereta.

Šest pacijenata koji su zbog korona virusa na Infektivnoj klinici u Skoplju su stabilno, zvanični je izveštaj iz Severne Makedonije. Vlada je usvojila uvođenje preventivnih mera zbog korona virusa, a jedna od njih je i odluka o zatvaranju bazena.

U Crnoj Gori i dalje nema obolelih od korona virusa, prenose tamošnji mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.