Nadležni danas o mogućim novim merama protiv korone

PODGORICA – Prema informacjama Instituta za javno zdravlje u Crnoj Gori 85 odsto mlađih od 29 godna nije vakcinisano, a ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović najavila je da će danas razmatrati mogućnost uvođenja novih epidemiloških mera.

Rekla je i da će ekipe epidemiologa biti upućene u Budvu, gde je, prema podacima nadležnih, u prethodna dva dana registrovano 34 inficiranih korona virusom.

U Crnoj Gori je trenutno obe doze vakcine primilo 146.604 osobe, odnosno oko 25 odsto građana.

Borovinić Bojović je za podgorički Dan izjavilal da će nove mere u borbi protiv virusa korone biti saopštene sutra, a da je prethodna dva dana imala konsultacije sa zdravstvenim institucijama o epidemiološkoj situaciji.

„Kao što sam i najavila, u slučaju promene epidemiološke slike u Crnoj Gori, mere u borbi protiv koronavirusa biće korigovane. Nakon što je zasedala Komisija za borbu protiv korona virusa, u utorak i danas održala sam sastanke sa čelnicima IJZ i Kliničkog centra, sa kojima je usaglašen predlog predstojećih ograničenja“, rekla je mnistarka i dodala da će o novim ograničenjima razgovarati danas.

Ona je rekla i da je od 1.694 testirana uzorka, 47 pozitivnih nalaza, što je, kako je kazala, situacija koja poziva na oprez.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.