Najmanje 150 vozača iz BiH bilo blokirano u Italiji

SARAJEVO – Najmanje 150 vozača iz Bosne i Hercegovine bilo je blokirano u Italiji zbog koronavirusa da bi im tek sinoć bilo dozvoljeno da se nesmetano vrate, potvrdio je Nikola Grbić iz Udruženja prevoznika za medunarodni i unutrašnji saobracaj Republike Srpske.

„Donesena je odluka da se vozaci koji su ušli u Italiju i koji trebaju da izađu iz Italije, nesmetano vrate. Određen je koridor kroz područje koje nije u velikoj meri zahvaćeno koronavirusom. U kontaktu smo s nekim vozacima koji su krenuli iz Italije nakon što su istovarili robu“, kazao je Grbić za Klix.ba.

Upozorava kako nije iskljucena mogućnost da se javi problem zadržavanja na italijansko-slovenačkoj i slovenačko-hrvatskoj granici zbog lekarskih provera.

„Vozači su proteklih dana bili blokirani u kolonama dugim 10 kilometara u blizini graničnih prelaza izmedu Slovenije i Hrvatske. Nadležne institucije Slovenije i Hrvatske su opravdano proveravale sve koji ulaze da li su zaraženi ili ne“, rekao je Grbić.

Navodi kako je koronavirus u Italiji uzeo veliki mah i kako zbog same pomisli na to vozači nerado tovare robu, čak odustaju ili neće da idu u Italiju.

„Suvišno je govoriti kakve će biti štete. Štete su proteklih nekoliko dana već načinjene i osetili smo ogromne gubitke. Tek možemo zamisliti šta će se desiti u narednim danima. Koronavirus je nastavio da se širi i prenosi u okolne zemlje“, kazao je Grbić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.