Najnoviji podaci o koroni: Manje obolelih nego prethodnih dana

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 9.817 osoba, njih 379 bilo je pozitivno na testu, a preminulo je osam lica.

Poslednji podaci Ministarstva zdravlja pokazuju da se na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi 156 pacijenata. Hospitalizovan je 4.531 pacijent.

Od početka epidemije preminula je ukupno 551 osoba, a zaraženih je ukupno 24.520.

Danas najmanji broj zaraženih u prethodne dve nedelje
Ukupan broj obolelih u poslednja 24 sata najmanji je u poslednje dve nedelje, ukazala je zamenica direktora Instituta „Batut“ dr Darija Kisić Tepavčević i ponovo apelovala na sve da budu odgovorni i da poštuju sve preventivne mere.

„Najmanji je broj u poslednje dve nedelje, ali se i dalje radi o visokim vrednostima. Ali, to govori u prilog onome što govorimo, da se pridržavamo mera i da smo na dobrom putu da idemo ka silaznom toku epidemijske krive i da sada treba da budemo najodgovorniji i damo sve od sebe da se epidemija ugasi“, rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je navela da je najveći broj pacijenata koju su imali ili imaju kovid 19 starosti od 30 do 49 godina, odnosno da je 60 odsto svih pacijenta u uzrasnoj grupi do 50 godina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.