Narodna stranka: Koliko je vitamina kupljeno za 9,4 miliona evra

Član Predsedništva Narodne stranke Vladimir Kovačević izjavio je danas da su u nabavci vitamina za penzionere diskriminisani proizvodjači koji nisu pozvani na pogodbu sa državom i upitao po kojem je kriterijumu pozvano nekoliko kompanija i koliko je suplemenata i po kojoj pojedinačnoj ceni kupljeno za „objavljenih 9,4 miliona evra“.

„Ako to vlast ne otkrije sada, otkriće tužilaštvo policija i Specijalni sud posle promene vlasti. Taj sporni postupak hitne nabavke vitamina bez objavljivanja javnog poziva mora biti rasvetljen do kraja“, rekao je Kovačević u pisanoj izjavi.

Dodao je da suplementi koje će dobiti penzioneri „ne leče i ne rešavaju alarmantna stanja“, već pomažu na dugi rok organizmu, pa zbog toga nikako ne mogu biti predmet hitne i neizostavne nabavke.

„Pomoć je usmerena samo penzionerima i time su diskriminisani gradjani Srbije koji nisu penzioneri, a takodje mogu da se zaraze korona virusom i da obole od kovida-19“, rekao je Kovačević, koji je i predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i preduzetništvo.

On je ocenio da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazivanjem suplemenata madjarskog proizvodjača „na svim televizijima i u svim medijima“ potpuno „osramotio sve proizvodjače iz Srbije“.

Prema njegovim rečima, vlast poklanjanjem penzionerima cinka i vitamina C i D pokušava da potkupi taj deo biračkog tela.

„Srpski penzioneri nisu krpe i neka im vlast vrati novac koji im je odavno uzela, pa će onda oni svojim parama kupiti te suplemente po svom izboru, a ne po Vučićevom“, zaključio je Kovačević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.