Naslovne strane za četvrtak 12. mart 2020. godine

Dnevne novine u izdanju za četvrtak 12. mart na naslovnim stranama najviše pišu o korona virusu u Srbiji i svetu, o merama koje se preduzimaju da bi se sprečilo njegovo širenje, kao i o posledicama koje ima na političku scenu i predstojeće izbore.

ALO – „Narode, ne paniči, hrane ima dovoljno“, o strahu zbog korona virusa.

BLIC – „Obolelo 12 ljudi, zabrana skupova i publike u halama“, list piše o situaciji sa korona virusom u Srbiji i merama koje se preduzimaju za sprečavanje njegovog širenja. „Angela Merkel šokirala Evropu: Virusom korona zaraziće se 60-70 odsto Nemaca“, o situaciji sa tim virusom u Nemačkoj.

VEČERNJE NOVOSTI – „Ko bi ovo naslutio, brinem za zaražene“, ispovest majke žene iz Švajcarske koja je donela virus u Niš. „‘Voljno’ iz SAD kao pritisak na Kurtija“, list piše o najavi povlačenja pripadnika vojske SAD sa Kosova.

DANAS – „Korona virus odlaže srpske izbore za jesen“, o razmatranju pomeranja glasanja donošenjem posebnog zakona. „Hitna nabavka respiratora kojih već ima dovoljno“, o javnim nabavkama Ministarstva zdravlja.

INFORMER – „Rat protiv korone“, o sastanku državnog vrha i lekarskog tima u zgradi predsedništva. „Jurić treba da kaže ko je političar podofil“, list piše o izjavi Igora Jurića koji je na čelu Fondacije Tijana Jurić, da poznati političar seksualno zlostavlja decu.

KURIR – O zbivanjima na političkoj sceni u Prištini „Kurtiju pada vlada“. „Lična odgovornost najvažnija u ratu protiv korone“, kako se braniti od korona virusa.

POLITIKA – „Zabranjeni javni skupovi u zatvorenim prostorima“, list piše o merama za sprečavanje širenje korona virusa. „Preduzeća u Srbiji troše struju na veresiju“, o dugovima uglavnom državnih preduzeća za struju.

SRPSKI TELEGRAF – Pod naslovom „Zabranjena okupljanja u zatvorenom, zatvaraju se granični prelazi“, o merama vlade zbog korona virusa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.