U trendu

Naslovne strane za četvrtak 9. april 2020. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od četvrtka pišu o novoj statistici epidemije korona virusa u Srbiji i produženju policijskog časa na ceo vikend.

ALO  –  „Cela Srbija u karantinu“, o produženom policiskom času od petka do ponedeljka, kao i da će zabrana svih kontakata biti i tokom vaskršnjih praznika.

BLIC  –  „Mnogo zaraženih nema simptome, to govori da virus slabi“, kaže epidemiolog Predrag Kon. „Smrtnost od korone manja je od jedan odsto“, kaže epidemiolog Zoran Radovanović.

VEČERNJE NOVOSTI  –  O produženju trajanja policijskog časa u tekstu „Zabrana kretanja ceo vikend“.

DANAS  –  „Sve više zaraženih medicinara potvrdjuje moje pisanje“, kaže novinarka Ana Lalić koja je objavila da zaposlenima u Kliničkom centru Vojvodine nedostaje zaštitna oprema u lečenju obolelih od korona virusa. Pod naslovom „Otkud Vučiću brojevi obolelih“ o izjavi predsednika Srbije da je lično zvao neke od osoba koje su inficirane korona virusom.

INFORMER  –  „Šezdeset sati zabrane izlaska“, o produženom policijskom času od petka do ponedeljka, kao i da stariji mogu u petak ujutro, u odredjenom periodu u trgovinu. Tekst „Doktor Goran Stevanović upozorava: Ljudi za pola sata završe na respiratoru“.

KURIR  –  „Cela Srbija u karantinu“ piše list i navodi da će od zabrane vikend kretanja biti izuzeti poljoprivrednici na traktoru koji rade u njivi.

SRPSKI TELEGRAF  –  Donosi tekst „ispovest člana vlade iz bolnice“.

POLITIKA  –  U tekstu „Godišnjica bitke na Košarama“ list podseća da je 9. aprila 1999. počela bitka na jugoslovensko-albanskoj granici u kojoj je do 14. juna te godine poginulo 108 pripadnika Vojske Jugoslavije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.