U trendu

Naslovne strane za nedelju, 10. maj 2020. godine

Dnevni listovi naslovne strane izdanja za nedelju, 10. maja, posvećuju dnevno-političkim temama, ali i situaciji sa korona virusom.

ALO – U tekstu „Djani robija u kafiću“ list objavljuje tekst o folk pevaču koji je kažnjem kućnim pritvorom od 90 dana zbog nepridržavanja mera za sprečavanje širenja zaraze virusom korona. „Ukrali milione dinara, pa ostali bez plena“ naslov je teksta o petorici pljačkaša Komercijalne banke.

BLIC – „Šta nas čeka po izlasku iz izolacije“, piše list. Povodom četiri decenije od smrti Josipa Broza Tita „Kako su Srbi postali najveći gubitnici Titove Jugoslavije“.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom „U Crnoj Gori ustaške pesme, a Makedonci slave NDH“, list piše da je u jutarnjem programu Radito televizije Crne Gore emitovana pesma Marka Perkovića Tomsona, a da je Pošta Severne Makedonije izdala marku sa granicama NDH. „Srbija i Rusija protiv lažne istorije“, tekst povodom Dana pobede.

DANAS – O raskolu u opoziciji u tekstu „Sergej ulazi u ‘svinjac’, Obradović sam za sebe“. List objavljuje razgovor sa Mićkom Ljubičićem i Vojom Žanetićem pred novu sezonu emisije „Pljiž“ pod naslovom „Svaka naša diktatura imala je svoje čari i svoj šarm“.

INFORMER – Prenosi najavu ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua „Šaljemo Srbiji još naoružanja“. U tekstu „Ne idite na letovanje van zemlje, ne rizikujte živote“, lekari Danica Grujičić i Predrag Kon savetuju gradjane da se suzdrže od odlaska u inostranstvo.

KURIR – List objavljuje kvote kladionica za buduću vladu prema kojima je zamenica direktora instituta Batut Darija Kisić Tepavčević favorit za ministarku. O tome kako pandemija otežava turizam u tekstu „Testovi na koronu skuplji od putovanja za proveru cele porodice potrebno oko 1.000 evra“.

POLITIKA – Intervju sa ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović „Ne stavljamo na kantar ko je kad i koliko pomogao“. Tema nedelje su izbori u vreme pandemije „Glasanje pod maskama“.

SRPSKI TELEGRAF – Najava nove kineske pomoći Srbiji u tekstu „Djinping daje vakcinu Srbiji“. List piše i o tome da će van zemlje moći da se ide samo za zdravstvenim pasošem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar