U trendu

Naslovne strane za nedelju, 29. avgust 2021. godine

Beogradski dnevni listovi u izdanjima za nedelju, 29. avgust, najviše pišu o početku nove školske godine, situaciji u vezi sa epidemijom korona virusa, tenzijama u Crnoj Gori i odnosu vlasti sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

ALO – Pod naslovom „Sveštenik otkrio veliku tajnu Milana Gutovića“, list piše o omiljenom glumcu koji je u subotu sahranjen u porti mesne crkve u Kumodražu.

BLIC – Istraživanje lista o efektima održavanja onlajn nastave „Koliko deca zaista mogu da nauče u onlajn nastavi?“. Izveštaj sa Filmskih susreta u Nišu „Kičiću Mandina nagrada za komediju“.

VEČERNJE NOVOSTI – Intervju sa ministrom prosvete Brankom Ružićem „Školska godina počinje himnom“. List piše o istorijatu SPC u Crnoj Gori „Pod Lovćenom za 8 vekova 56 vladika“. O sahrani glumca Milana Laneta Gutovića „Zbogom Lane, hvala za smeh“.

KURIR – List prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Aman, ljudi, ostavite mi decu na miru“. Povodom zaplene 1,4 tone kokaina u Crnoj Gori „Budo Banana švercovao tonu i po droge za škaljarski klan“.

POLITIKA – U temi nedelje list podseća da je šest decenija prošlo od održavanja samita nesvrstanih u Beogradu „Srbija ne zaboravlja nesvrstane prijatelje“. Razgovor nedelje sa doktorom Georgisom Konstantidisom „Zbog zatucanosti roditelja malo je dece imunizovano“.

SRPSKI TELEGRAF – Na naslovnoj strani list izdvaja izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića upućenu ambasadoru SAD Entoniju Godfriju, povodom pojedinih reakcija na odluku društvene mreže Tviter da označi medije koji su pod kontrolom Vlade Srbije „Godfri, zašt može Tviter a ne može Srpski telegraf“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.