U trendu

Naslovne strane za nedelju, 29. mart 2020. godine

Na naslovnim stranama za nedelju 29. mart, beogradska dnevna štampa piše o novim merama Vlade Srbije u suzbijanju korona virusa, donaciji tenisera Novaka Djokovića, preporukama lekara za sprečavanje zaraze.

ALO – Pod naslovom „Da li ste vi normalni“, list piše da neki gradjani ne poštuju zabrane koje su uvedene u cilju sprečavanja širenja korona virusa, kao ni preporuke lekara. O donaciji od milion evra sprskog tenisera Novaka Djokovića „Nole, Bog te poživeo“.

BLIC – „Kada se rano otkrije virus se najčešće lako leči“, list prenosi izjavu kineske doktorke Ksion Jan koja pomaže lekarima u Srbiji da spreče širenje bolesti. O novim odlukama Vlade Srbije „Oštrije mere: policijski čas vikendom već od 15 sati“. „Nole čovek sa srcem kao planina“ o donaciji tenisera Novaka Djokovića.

VEČERNJE NOVOSTI – „Vikendom bez izlaska iz kuće od 15 časova“, o novim merama vlade. „Banke da shvate: bez gradjana ne postoje“, prenosi list izjavu guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković.

KURIR – List piše o tome šta je sve potrebno pacijentima koji će biti zbrinuti u privremenoj bolnici u hali Beogradskog sajma „Važno je znati, na sajam možete da ponesete lekove, mobilni, posteljinu…“. „Pričešće bez kontakta s metalnom kašičicom“, o stavu Sinoda SPC.

POLITIKA – „Najveći porast broja zaraženih, duži policijski čas vikendom“, o novim odlukama vlade. „Izolacija neće moći da se odbije“, kaže za list direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti Goran Stevanović.

SRPSKI TELEGRAF – „Sledi nam 15 dana pakla zbog korone“ o procenama stručnjaka i broju obolelih od korona virusa u Srbiji. Povodom povećanog zagadjenja vazduha list prenosi izjavu ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana „Ne izlazite iz kuće, ovakav vazduh utiče na pluća“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar