U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 16. mart 2020. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama za ponedeljak, 16. mart 2020. godine, najviše pažnje posvećuju proglašenju vanrednog stanja u Srbiji, pandemiji korona virusa i posledicama koje širenje te bolesti ima na društvo i ekonomiju.

ALO – „Strah je normalan, panika ubija“, o izjavi psihologa Radomira Čolakovića za taj list. „Vanredno stanje u Srbiji zbog korone“, o odluci predsednika države, premijerke i predsednice Skupštine od nedelje uveče.

BLIC – „Vanredno stanje, škole zatvorene“, o proglašenju vanrednog stanja i zatavaranju škola do kraja školske godine. „Psihoterapija je korisna i divna stvar“, intervju sa glumicom Katarinom Žutić.

VEČERNJE NOVOSTI – „Zatvaramo život da sačuvamo život“, o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom vanrednog stanja. Intervju sa Nikolom M. koji je odbio evakuaciju „Disciplina je spasla Vuhan, to je recept“.

DANAS – „Proglašeno vanredno stanje zbog korona virusa“ o odluci koju je objavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. O projekcijama ekonomskog rasta u svetlu pandemije „Rast BDP-a od četiri odsto ove godine nedostižan“. Autorski tekst Vuka Draškovića povodom tri decenije od osnivanja Srpskog pokreta obnove „Naših 30 godina“.

INFORMER – List o situaciji sa korona virusom piše pod naslovom „Cela Evropa blokirana“, a o dešavanjima u Srbiji „Vanredno stanje zbog korone, zatvorene granice i škole“.

KURIR – „Vanredno stanje“, kratak je naslov povodom odluke koja je doneta zbog sprečavanja širenja korona virusa u Srbiji. „Školski program biće emitovan preko televizijskih kanala“.

POLITIKA – „Srbija u vanrednom stanju“, list nabraja sve mere koje je uvelo državno rukovodstvo. „Vojska Srbije u trećoj misiji“, o angažovanju oružanih snaga i vojnog zdravstva u borbi protiv korona virusa.

SRPSKI TELEGRAF – List navodi ko je umešan u atentat na bivšeg premijera Srbije Zorana Djindjića „Šema ubistva Djindjića“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar